Egyik kedvenc előadásom Amy Cuddy, amerikai pszichológus előadása, a következő szlogennel: "tettesd, amíg sajátoddá nem válik."

Röviden, viselkedj úgy már most, amilyen lenni szeretnél és a jutalom tényleg az lesz, hogy olyanná válhatsz.

Valószínűleg téged is riaszt az a gondolat, hogy mennyi mindent lehetne másként csinálni. Tényleg lehetne két utcával arrébb parkolni, a második emeletre még két szatyorral a kezedben is fel lehetne sétálni és a délutáni kávé mellé ütemszerűen nem kell, hogy jöjjön a süti. Apróságok, igaz? Ezért hagyják már ezeket is oly sokan figyelmen kívül, mert, hogy ezzel aztán úgy sem segítenek magukon semmit.

Választanod márpedig kell!
Nem másnak, neked. A döntést meghoznod arról, hogy változtatsz. Arról, hogy hajlandó vagy tenni azért, hogy jobban éld az életed. Aktívabb hétköznapokat, egészségesebb hobbit, újfajta főzési eljárásokat, teljesebb pihenést.

Ilyenkor szokott érkezni a következő:

De nekem ez most nem lehetséges, mert....

Ismerünk példákat, vagy soroljam? 

  • van három gyermekem, úgy nem lehet diétázni, hogy főzök rájuk
  • most stresszes időszak van a munkámban, nem fér bele a pihenés
  • kaotikus a beosztásom, csak heti egy edzés férne bele, annyival meg úgy sem megyek semmire

Őszintén, melyikőnk akarja ezt a változást igazán? Te szeretnéd, hogy jobb legyen az életed minősége vagy csak én pörgetem fel magamat azon, hogy lehetne másként is csinálni?

Annyi okos ember már megmondta ezt korábban, (okos alatt itt tényleg azt is értem) hogy nem lesz olyan, hogy tökéletes időpont. Tudd azt, hogy ha bármi ellen kifogást szeretnél használni, mindig akad majd egy.

Vegyél kölcsönbe egy életmódot!

Képzeld el azt a tökéletes állapotot, amikor minden úgy jó, ahogy van. Ezután képzeld el azt az életmódot, amely ebben az idilli állapotban a tiéd. Milyen szokásaid vannak, hogyan éled a napjaidat? Mi lenne, ha ezt mind kipróbálnád? Nem is kell az összeset egyszerre, válasz ki közülük kettő vagy hármat maximum. Próbáld ki őket, mielőtt végleg mellettük döntenél, de persze teljes komolysággal.

Lehet, hogy bejönnek majd. Lehet, hogy tényleg tetszeni fog az életmód, amit kölcsönvettél a "tökéletesebb" énedtől. Lehet, hogy ezt a kölcsönt majd nem akarod vissza adni, hanem megtartod. Az életmód, mely kölcsönbe, majd aztán örökbe jár.