Általában, amikor valami nagyobb változás történik az életünkben-magánéleti, munkahelyi-egy jelentősebb, külsőleg látható változás is kíséri. Új frizura, új ruhatár, új hobbi, új törzshely, új diéta. Ez pedig az én kedvenc terepem.

 

Rögtön a lényegre térve. Önmagában egy kívülről jött változtatástól nem fog megváltozni az életed! Elkezdesz paleózni, mert azt mondják (kik?), hogy egészséges és akkor most minden jobb lesz. Egy kissé csiribí-csiribá hangulatot áraszt, neked nem?

 

Még mindig ott tartunk, hogy nincsenek meg a valódi miértek. “Nem vagyok elégedett a jelenlegi életmódommal, kövérnek tartom magam, valamit változtatnom kell, mert ez így nem mehet tovább. Biztos még mindig túl sok szénhidrátot eszem.” Komolyan, ez ennyire végtelenül egyszerű lenne?

 

Ha ez ennyi és én bonyolítom túl az egészet, legyen. Annak, csak örülni lehet, hogy egy, az aprónál némileg nagyobb változtatással egy éveken át rosszul működő életmódot meg is lehet változtatni.

 

Ám amennyiben neked is sántít a túlságosan is leegyszerűsített megközelítés, csak annyit tegyél meg, hogy bruttó öt percben elgondolkodsz azon, amit a cím sugall.
Valami nem jó.
Ez megesik mindenkivel.
Lehetne másként is.
Valószínűleg igen.
Tehetek azért, hogy változás álljon be?
Igen, de ha nem tudod pontosan mi és miért nem jó, akkor önmagában valaminek a megváltoztatása nem elég. A kívülről jött változás önmagában nem elég. A kívülről jött változás a belülről jövő változás nélkül mit sem ér, sőt. A kívülről jött változás, nem változás, csak egy körülmény. Az ahhoz való tudatos alkalmazkodás már lehet változás, de minden egyéb csak sepregetés a felszínen, véletlenül sem változás.